Over ons / about us

Ik (Marieke) heb een kleine hobbycattery in het noorden van Nederland (eerst in Groningen en vanaf 2016 in Drenthe). Al als klein meisje was ik gek op katten, liep ik met ze in de kinderwagen rond en probeerde ik hun vertrouwen te winnen. In mijn eigen huis wilde ik dan ook direct katten. Dat werden 2 rode en per toeval Noorse boskatten en zo begon het virus voor deze katten in 2007.
 
De cattery bestaat sinds 2009, waar liefde voor (alle) katten voorop staat en het fokken daarna komt. De katten leven met ons in huis, ze zijn vrij te gaan waar ze willen (behalve de katers natuurlijk) en blijven ook als ze geholpen zijn bij ons. Hiernaast hebben ze de beschikking over een afgeschermde tuin/ grote kattenren. De gezondheid en het karakter van de katten staan voorop. Onze (fok)katten zijn getest op HCM, PKD, CIN, GDS-IV, PKdef, FIV en FeLV om gezonde lijnen te behouden.

Cattery Pure Velvet is aangesloten bij Mundikat, een actieve Nederlandse kattenvereniging, die tevens is aangesloten bij de FIFé. De FIFé is één van de grootste raskattenfederaties van de wereld, met als doel het verenigen van kattenverenigingen internationaal en het verbeteren van het welzijn van (ras)katten.

Het is de bedoeling af en te een nestje te fokken, waar we veel tijd en liefde in steken. Ik hoop dat u met plezier de site bekijkt. Mochten er vragen zijn, aarzel dan niet contact op te nemen.

 
                    
 
 
My name is Marieke Specken. I have a small cattery in the north of the Netherlands. The cattery exists since 2009, but is active since 2012/2013. The cats live with us in our home and are free to go everywhere they like. They also have access to our cat proof garden. 
To me, the health and character of the cats are very important. Our breeding cats are tested for HCM, PDK, GDS-IV, FIV and FeLV to preserve healthy lines.
The aim is to breed al litter occasionally. I hope you enjoy viewing the site. If there are any questions, please do not hesitate to contact.